jueves, 17 de mayo de 2012

NOVETATS MAIG 2012!!!


L'ESTOIG DEL VIOLÍ
AUTOR: Isabel Oliva i Prat
EDITORIAL: Viena
XXIX Premi de Poesi Goleta i Bergant� del Masnou
SECCIÓ: POESIA (PO-83)

Poemes d'una sublim delicadesa al voltant d'obres artístiques, poetes, compositors i pintors con Bach, Monpou, Satie, Shubert, Mozart, Beethoven, Matisse, Vermeer, Chopin, Messiane, Vinyoli, Garcés, Kavagis o Perucho.


EL CAMP D'AVIACIÓ DE CELRÀ 1936-1939

AUTOR: Artemi Rossell Ferrer
EDITORIAL: Taller d'Història de Celrà

SECCIÓ: Història de Catalunya (HiC-81)

Monografia que explica la història de l'aeròdrom que va existir durant els anys de la Guerra Civil Espanyola a Celrà.

VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=4kROb4S5fEI


100 INVENTS QUE HAN CANVIAT EL MÓN
AUTOR: Daniel Closa i Autet

EDITORIAL: Cossetània

SECCIÓ: Tecnología (TEC-56)

El paper, Internet, l’anestèsia, el pa, l’energia nuclear, els condons, el GPS o l’arc i les fletxes. Saber una mica com s’han inventat les coses, quin és el seu origen, ens ajuda a valorar l’enginy humà i ens permet apreciar millor el moment que ens ha tocat viure. També ens permet fer l’exercici d’imaginar com seria el nostre món si algun d’aquests invents no hagués funcionat.


GUIA DE PLANTES PER A NOIES I NOIES
AUTOR: Ramón Pascual

EDITORIAL: Cossetània

SECCIÓ: Botànica (BO-49)

Aquest llibre inclou unes 60 plantes autòctones, d'un total de 120 espècies,  descrites i presentades amb la intenció d'arribar al jovent amb propostes engrescadores. Pretén despertar l’interès i desvetllar la responsabilitat dels nois i noies envers el medi natural, a partir d’un millor coneixement d’aquest, de les plantes que hi ha i com s’agrupen i conviuen en comunitats vegetals. La Guia està dividida en parts: les plantes de terra baixa pròpies del paisatge mediterrani, les de la muntanya mitjana que correspon al paisatge europeu i les de l’alta muntanya pirinenca, les plantes semblants a les de la zona boreal i dels cims alpins. Els magnífics dibuixos i les 250 fotografies que hi ha ajudaran a la identificació de les plantes a tots aquells qui acceptin el repte.

 GUIA D'ARBRES PER A NOIES I NOIES
AUTOR: Ramón Pascual Lluvià
EDITORIAL: Cossetània
Premi Crítica "Serra d'Or" Juvenil (Coneixement) 201.

SECCIÓ: Botànica (BO-50)


A la manera de l'anterior guia, aquí l'autor ens mostra en aquesta guia innovadora, amb unes claus de classificació senzilles, 91 arbres corrents, amb dibuixos i fotografies molt clars.


LAS MANOPLAS DE CAPERUCITA
AUTOR: Inés Almagro & Mikel Mardones
EDITORIAL: OQO
Premi Crítica "Serra d'Or" Juvenil (Coneixement) 201.

SECCIÓ: Imaginació Infantil i Cicle Inicial I1 (1959)

El texto de Inés Almagro y las imágenes de Mikel Mardones juegan con una doble complicidad: la del lector y la de la protagonista. A ambos se le presupone conocedores del desarrollo de la versión popular más extendida.