jueves, 30 de abril de 2009

Novetats de març i abril

Tse-tse
Autor: Bertrand, Frédérique
Editorial: Fondo de Cultura Económica
Col·lecció: A la orilla del viento
Vamos a jugar un juego. Quien no bostece durante todo el libro le gana a la mosca Tsé-Tsé. Advertencia: este libro puede provocar algunos fenómenos de somnolencia y amodorramientos.

Yo, el lobo y las galletas (de chocolate)
Autor: Perret, Delphine
Editorial: Kókinos, 2006
La història d'un nen que troba un llop pel carrer i creu que és un gos. Se l'emporta cap a casa i quan s'adona que és un llop el cuida igualment, l'amaga en el seu armari i li ensenya la feina de llop: "espantar als altres", perquè no en sabia i .... És un conte amb dibuixos similars a un còmic.

Tener un patito es útil
Autor: Isol
Editorial: Fondo de Cultura Económica
Col·lecció: A la orilla del viento
La extraordinaria ilustradora y autora de libros para niños, Isol, nos entrega esta vez un libro objeto, una caja en cartón duro con entradas laterales donde se guardan 17 láminas de 15 x 16 cm, unidas y plegables. Las láminas están impresas por las dos caras. En una serie nos cuenta la historia de un niño que se encuentra un patito y narra todas las cosas para las que le es útil. En la otra cara es el patito el que cuenta que un niño lo encontró y todas las cosas y vivencias que comparte con su compañero.

Yo, Milton
Autor: Haydé
Editorial: Faktoría K de libros
Las aventuras domésticas de un gato muy especial: su agudo sentido del olfato, sus correrías por los tejados, su cambiante estado de ánimo... Milton quiere hacerse un hueco en nuestras vidas, hacernos partícipes de todas sus experiencias. Por su sencillez narrativa y estética, a base de ilustraciones en blanco y negro, estos libros son un referente ideal para los primeros lectores.

Animalario universal del profesor Revillod. Almanaque ilustrado de la fauna mundial
Autor: Murugarren, Miguel
Editorial: Fondo de Cultura Económica
Col·lecció: A la orilla del viento
Al modo de los cuadernos de campo de los científicos que exploraron y dibujaron el mundo a lo largo del siglo XVIII y XIX, este libro recoge 16 láminas comentadas de animales conocidos que cortadas en tres partes dan como resultado en su combinación otros muchísimos animales a los que se incorpora un comentario con su modo de vida. El libro es un desafío a la credibilidad del lector: ¿Estos animales presentados bajo la firma rigurosa de un investigador han existido alguna vez? Un libro juego para mentes llenas de imaginación y de afán científico... También de mucho humor

La vaca que va pondre un ou
Autor: Cutbill, Andy
Editorial: Serrés, 2008
La vaca Margarida no se sent gaire especial. No pot anar en bicicleta ni fer acrobàcies com les altres vaques. Però un matí, la Margarida té una sorpresa molt gran... ha post un ou! Ara abé, el bebè que hi ha dins l'ou pertany realment a la Margarida? L'emoció creix a la granja mentre tothom espera que s'esclareixi el misteri...

El vell Tomàs i la petita fada
Autor: Demers, Dominique
Editorial: Joventut, 2003
El vell Tomàs té una vellesa solitària i amarga. Un dia, passejant per la platja troba una nena molt petita, mig morta de fred. En té pietat, se l'emporta a casa i la cuida tan i tan bé que el seu vell cor s'escalfa i sent que pot morir feliç. És una història trista, però d'una sensibilitat extrema. Et fa adonar com la presència d'una criatura petita, un nét, una néta pot canviar la vida d'una persona gran i sola. Les il·lustracions són impactants, omplen les dobles pàgines i els personatges hi destaquen sobre fons de color. És impressionant el contrast entre la nena (o fada?) petitoneta i la grandor dels altres personatges el vell, el gos llop o fins i tot els objectes. Està bé per a nens a partir de 8 anys perquè els pot apropar a la realitat dels avis.

Imagina tot un món d'animals
Autor: Lester, Alison
Editorial: Molino, 2007
Una meravellosa introducció al fascinant món dels animals, amb dibuixos detalladíssims per explorar-los a tota hora. Una barreja intel·ligent de joc, inspiració i aprenentatge. La combinació de simplicitat i bellesa, doten aquest llibre d'un encant natural únic. Un llibre per gaudir tota la família.

Papa!
Autor: Corentin, Philippe
Editorial: Corimbo, 1999
La història d'un nen i un monstre o a l'inrevés. Quan anem a dormir, sovint tenim malsons, aquesta història en clau d'humor ens parla dels malsons i com afrontar-los.

Fes ganyotes amb en Teo
Autor: DENOU, Violeta
Editorial: Timun Mas, 2006
Llibre-joc creat perquè el nen reconegui les seves expressions i emocions. Gràcies al mirall incorporat al llibre, s'ho passarà d'allò més bé imitant les cares d'en Teo i dels seus amics i descobrirà la seva pròpia expressivitat.

En Toni fa màgia
Autor: Könnecke, Ole
Editorial: Cruïlla, 2007
Col·lecció: Els Pirates; 48

En Toni fa màgia. Sap fer desaparèixer coses. Si més no, això és el que ell es pensa.