jueves, 29 de enero de 2009

Gener, últimes novetats del mes.

No confonguis
Autor: Hervé Tullet
Editorial: Destino, 2002

Per a l'aprenentatge de vocabulari per als més petits; tracta dels contraris: rodones - quadrats; blanc-negre i color; calent - fred; petit-gran; dins-fora; ple-buit; sencer-trencat; igual-diferent; llunyà-proper; dalt-baix; lleuger-pesant; net-brut...

Més Contes amb lletra de pal i lligada (Cruïlla)













Et regalaré totes les estrelles del cel
Autor: Susana Arjona i Borrego
Editorial: UNICEF Girona, 2007

CD i llibre de la cantata celebrada el juny del 2007 en base als Drets de l'Infant.

El crim de la Hipotenusa
Autor: Emili Teixidor
Editorial: Cruïlla, 1995, Vaixell de vapor

La Hipotenusa, la professora de matemàtiques, ha desaparegut. Unes taques de sang fan pensar en la possibilitat que hagi estat assassinada. L'inspector Garrofa reuneix els sospitosos (els alumnes que sempre suspenen l'assignatura) per interrogar-los i aclarir el misteri. Però hi ha un altre implicat en el cas: el germà bessó d'un dels acusats. Quina relació té amb la desaparició de la Hipotenusa?

La foto inquietant
Autor: Thomas Brezina
Editorial: Cruïlla, 2006, Penya dels tigres

Uns esperits misteriosos surten de dins d'una foto i una endevina prediu desgràcies terribles. La Penya dels Tigres volen descobrir què passa en realitat i s'embarquen en un veler. No saben que els amenaça un perill...

A qui truca el vampir?
Autor: Thomas Brezina
Editorial: Cruïlla, 2003, Penya dels tigres

La Virgi, en Lluc i en Pau reben un anònim: han d'anar al cementiri de nit a buscar la tomba d'un gos. Qui els envia el missatge? Per què? Com és que al cementiri hi ha un vampir que parla per telèfon? A qui truca? Ajuda els tres amics a arribar al fons del misteri.

Com ser un bon pirata
Autor: Cressida Cowell
Editorial: Cruïlla, 2006

Després de convertir-se (o, si més no, intentar-ho) en un gran domador de dracs, el petit heroi víking Singlot Sardina III va haver d'aprendre a ser un bon pirata.


La reina Rodamón a Rússia
Autor: Montse Ganges
Editorial: Combel, 2007

En una època de multiculturalitat, en què el nostre veí pot ser d'algun país que desconeixem , aquesta col·lecció ens presenta les particularitats d'algunes cultures del món de la mà de la reina Rodamón i el cavall viatger.

Contes per canviar el món
Autor: Jose Luís Gallego
Editorial: Viena, 2007

Canviar el món ens pot semblar una cosa molt complicada, que només pot tirar endavant la gent que té un càrrec important, com ara els caps de govern o els presidents de les grans empreses. Però... i si canviar el món fos en realitat molt senzill?, i si ho poguessis començar a fer tu mateix a partir d'aquest precís moment?

Bona nit, Júlia
Autor: Carles Sala i Vila
Editorial: La Galera, Grumets, 191

La Júlia ha d'estar ingressada a l'hospital i, a més, ha de passar-hi alguns dies aïllada. Però això no li impedirà fer-se amiga d'en Bru, un nen també malalt. L'avi de la Júlia i la mare d'en Bru seran els carters els dies que han d'estar aïllats. Però un altre amic del tot imprevisible farà que la seva estada a l'hospital sigui absolutament fantàstica.


Guies de camp de l'Editorial Parramón

Els arbres
Els mamífers
Els peixos
Les Flors
Orientació i mapes







Ríos, lagunas y costas
Autor: Sally Hewitt
Editorial: Panamericana

Ofrece a los jóvenes científicos y científicas una alegre y animada introducción al mundo de la naturaleza. Este libro está dividido en tres capítulos, que le permiten al lector o lectora explorar y aprender acerca de cada uno de estos mundos acuáticos. Los proyectos fáciles de realizar, le enseñan al joven científico a construir un río en miniatura y lo que vive en el mundo secreto de una charca.

La biosfera
Autor: Josep Mª Barres Manuel
Editorial: Parramón, 2007

Aquest llibre ens permet endinsar-nos en la diversitat extraordinària d'ecosistemes terrestres, des dels deserts càlids fins a les selves tropicals o el glaç polar. Conèixer-los i respectar-los hauria de contribuir a reconciliar-nos amb la natura, alhora que convé recordar que nosaltres tan sols en som una part.


Educació i conflictes interculturals
Autor: Joan Canimes
Editorial: Eumo, 2008

Va destinada al professorat, i especialment a les persones que s'ocupen de la gestió i l'assessorament educatius, per ajudar-los a reflexionar i a intervenir quan es produeixen conflictes de valors en l'àmbit educatiu, ocasionats per la convivència de diferents referents culturals.

Aprendre a conviure
Autor: Josep Mª Espinàs
Editorial: La Campana, 1989

Aquesta obra comenta les relacions humanes- la parella, els pares i els fills, els germans, els avis, els veïns, els amics, els coneguts i els desconeguts- i parla dels civisme a la casa, a l'escola, al carrer, els espectacles a la natura i del respecte que hem de tenir als que "no són de la nostra tribu"

Geníssers
Autor: Xavier Diez
Editorial: El Cep i la Nansa
La Cram, 8

Albert Torres, llicenciat en filologia àrab i professor de secundària escèptic i desencisat, porta una doble vida. Conjuga una existència ordenada, relativament benestant i tranquil·la amb una secreta condició d'espia.