martes, 17 de febrero de 2009

"Ara arriba en Carnestoltes, tots sortim a passejar"

Com diu la cançó, ja ha arribat el senyor Carnestoltes a la nostra escola i per això estem preparant la sortida del Dijous Gras.

Aquest any anirem a l'Estany d'Espolla i voltants de Fontcoberta. I hem buscat llibres sobre Fontcoberta. Hem trobat un llibre que explica les aventures de la Marina a l'Estany d'Espolla, l'Alzina i els bells indrets de Fontcoberta. Així que llegirem alguns fragments a la classe.

Obres bé els ulls, Marina!
Autora: Maria Àngels Juanmiquel
Editorial: Barcanova, 2006.
Col·lecció: Sopa de lletres, 72

La Marina té fama de distreta i atabalada. Res més lluny de la veritat: és observadora i inquieta i li agrada passar estones contemplant la natura. Per això, igual que el seu avi Andreu, s'adona dels moviments dels éssers diminuts que conviuen amb nosaltres, amagats entre els arbres o a l'interior de les coves. A més, enceta una relació d'amistat amb el follet Renoi, que li farà conèixer els secrets de les fades. Tot això, però, és un secret que la Marina no pot compartir ni tan sols amb l'avi.

Fontcoberta
Autor: Jaume Colomer
Editorial: Diputació de Girona.
Col·lecció: Quaders de la Revista de Girona, 138

EI municipi de Fontcoberta té una història rica, gent interessant, festes, paisatges, petits ecosistemes, belles pedres, topònims, tradicions populars, llegendes ... que mereixen el seu estudi, el seu coneixement i la seva estimació. Un equip de quatre persones, procedents d'àmbits diferents, ho hem volgut recollir en aquest primer llibre sobre Fontcoberta i Vilavenut.

ALTRES LLIBRES DE CARNAVAL o CARNESTOLTES:

  • EL CARNAVAL 1285
  • L'ABAT DELS BOIGS: PER CARNAVAL TOT VAL
  • LLUNA DE CARNAVAL 297
  • ESCENOGRAFIA I MAQUILLATGE
  • TITELLES I MIM
  • DISFRESSES NUM.655 i 656 (a Poesia)

  •